Ironman tårta (kokos och ananas tårta)

Detta är en liten tårta. Enkel och frisk i smaken, med kokosmousse och ananasfluff. Två fyllningar som båda går snabbt att göra och smakar gott. Här i två våningar och Ironman-stil för ett barnkalas. Dekoren är gjord av vit choklad (några klick på bakplåtspapper och sedan utdragna med sked) och målad med ätbar färg samt lite gult glitter. Tårtan är gjord i en form på 15 cm.
Tårtbotten:
Recept 3 lika delar (15 cm tårtform)

Kokosmousse
2 dl creme fraiche
1,5 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl kokosflingor

Blanda creme fraiche och socker tills sockret löst sig. Vispa grädden ganska hårt. Rör ner kokosen i creme fraiche-blandningen. Tillsätt sedan grädden och blanda ordentligt. Låt stå i kylen i minst tre timmar så att fyllningen hinner stabilisera sig (kokosen suger åt sig vätska och blir mjuk och god).

Ananasfluff
250 g mascarpone    
1 dl florsocker    
1 dl vispgrädde   
1,5 msk citronsaft  
1 citron, rivet skal    
1 liten burk krossad ananas (utan spad, avrunnen)

Vispa ihop mascarpone och florsocker, tillsätt grädde och vispa ihop försiktigt. Tillsätt citronsaft, rivet skal samt krossad ananas. Rör ihop.

Citronfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk citronsaft
Finrivet citronskal från ½ citron

Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker så det blir fluffigt. Vispa ner philadelphiaost, citronsaft och citronskal.  Ställ in i kylen för att låta stelna lite. Spritsa sedan eller stryk frostingen över tårtan.

1 kommentar :