Dulce de leche-paj med jordgubb och banan

En efterrättspaj som går fort att släng ihop och görs utan ugn. Den har en digestivebotten med smak av kokos och kardemumma, toppad med kolakrämen dulce de leche, banan, jordgubbar, grädde och riven choklad. Rätt speciell smak men god!
Ingredienser:
75 g smör 
75 g digestivekex 
1/2 dl kokos
1 krm kardemumma
1 burk kondenserad mjölk
Banan
Jordgubbar  
Vispgrädde
Blockchoklad

Tillagning:
Smält smöret i en liten kastrull och låt svalna något. Mixa kexen till fina smulor, förhand eller i en matberedare. (Går att lägg digistivkexen i en plastpåse och smula dem med kavel). Blanda kexsmulorna med kokos och kardemumma  och rör ned det smälta smöret. Tryck ut smuldegen i ett jämnt lager i en pajform, ca 10 cm i diameter, och låt stå i kylen ungefär 30 minuter. Öppna burken med karamelliserad mjölke och bred över digistivbotten. Skär banan och jordgubbar i små skivor och fördela dem jämnt över pajen. Toppa med lite vispad grädde och garnera med riven choklad.

Tips! 
För en krämigare kondenserad mjölk (Dulce de leche) låt burken sjuda ca 2 timmar. Ta av ettcketten från burken, lägg den i en kastrull helt täckt med vatten och låt koka upp till 4 timma beroende på vilken hårdhet som önskas. (På bilden har den sjudit nästan 2 timmar).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar