Vit pralin med kokoskolafyllning

Dödligt goda praliner som försvinner innan man vet ordet av. Lite pilligt att göra och tar sin tid, men det är det värt.
Skal
300g vit choklad

Fyllning
200g kondenserad mjölk
100g kokos

SKAL Smält 2/3 av chokladen över vattenbad. Håll koll på temperaturen som bör ligga runt 50 °C. Ta chokladskålen från värmen och tillsätt återstående 1/3 av chokladen. Låt den smälta under omrörning tills temperaturen är 28 °C.
Applicera lite av chokladen i botten av pralinformarna och låt stelna i kylskåp. Fyll sedan formarna helt och hållet och låt svalna upp och ned på ett galler i 20 minuter. Ställ en bunke under så bralinerna droppar av och chokladen kan återanvändas. Efter ca 20 min kommer det endast vara kvar ett tunt lager choklad i formarna och skalet är skapat. Vänd formarna åt rätt håll och låt stå i kyslåpet för att stelna ordentligt innnan de fylls.

FYLLNING Häll den kondenserade mjölken och den rivna kokosen i en bunke. Rör till det blir en jämn och fast kräm. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa ned i skalen så de fylls till 3/4. Stöt formen lite mot arbetsytan så att eventuella bubblor i fyllningen förvinner och ytan blir slät. Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
Lägg sedan ett sista lager av den tempererade chokladen på varje pralin så de blir “stängda“. Låt dem återigen stå kallt i kylskåpet ca 30 minuter. Därefter kan de försiktigt tas ur formarna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar